Lördagmorgon.

God morgon!

06.22 kickade vi igång denna dag, eller ja det var då Ellisen vaknade och kom över till oss för lite morgonmys. Vi klev egentligen inte upp förrän efter sju. Nu har vi precis ätit god frulle med mumsiga frallor och nybryggt kaffe (Moccamastern som jag fick i födelsedagspresent är kanon!)..

Vet ni vad jag pysslade med igår kväll? Mitt fredagsnöje var att skotta snö! Haha. Fick ett ryck medan J kämpade med att söva Ellis.. Vi försöker få henne att somna på egen hand. Hon var lätt att lägga när hon var "yngre", men har varit nästintill omöjlig att lägga senaste tiden.. Så nu kör vi (inte helt och hållet) på 5-minuters metoden - men något liknande, en lite "snällare" egenutformad metod. Får se om det funkar! Igår var första kvällen och hon somnade på 45 minuter, vilket känns godkänt.. Hon somnade visserligen inte förrän framåt 22.30 men hon sov sen hela natten, utan en enda nappinstoppning.

Har ni testat någon sömnmetod? Hur gick det för er? Dela jättegärna med er! :)
KRAM

3 Kommentarer


Publicerat av: Anna - Mamma till Lowa

Lowa var också jättelätt att lägga när hon var liten. Då kunde vi lägga ner henne i sin säng och hon somnade helt själv efter en stund. Nu på senare tid har det blivit skitjobbigt på kvällarna. Ibland är det skrik fram till 24 och ibland somnar hon tidigare. Men för ca 1 vecka sedan började vi med 5-minutersmetoden. Första natten för oss somnade hon på 45 minuter, andra natten på 20 och 3e på 10 minuter. Det går bara bättre och bättre. Igår la vi ner henne vid 19 och inte ett endast knyst när vi gick ut från dörren. Sån jäkla skillnad! Hoppas det funkar för er också.Dock sover hon lite oroligt på nätterna och vaknar då och då, och oftast funkar inte nappen utan hon vill ha min tutte, vilket hon såklart får. Men det blir destu mindre sömn för mig. Kan ju vara nån tillväxtperiod, eller nån utvecklingsfas. Vårt största "problem" var iaf kvällarna och dom verkar funka nu peppar peppar :)Hoppas det funkar för er också.

2010-12-04 | 10:47:14

URL: http://annasvardagsliv.blogspot.com

Publicerat av: Cecilia

Hade en riktig drömbebis de första 5 månaderna när det gäller sömnen, bara att lägga ner och en nattmatning. Sen totalvände det... Haft perioder med upp till 10 uppvak per natt då hon krävde tutte och skrek hysteriskt. Kört somna utan gråt-metoden och är nu nere på 1 uppvak de flesta nätter.. Hon somnar jättefort efter utan-gråtmetoden; max 5 minuter och själv, vilket är skönt. Nätterna är vad de är; men hon är rätt liten för sin ålder och kanske behöver den extra maten?!Lycka till med sömnen!

2010-12-04 | 19:17:28

URL: http://emmismamma.webblogg.se/

Publicerat av: Therese - Colins mamma

Vi har inte haft någon särskild sömnmetod, vi har suttit med Colin för det mesta tills han somnat. Vore skönt om han kunde somna själv. Kanske också ska testa något liknande fem-minutersmetoden... Gäller väl bara att vara konsekvent.KRAM

2010-12-05 | 18:46:31

URL: http://minbebis.com/blogg/hosthereseKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0