Vecka 27 är här


Barnet:

Barnet är ca 32 cm långt och väger 1 kilo. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud.

Mamman:
Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen. Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänk på att böja på knäna och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?
Källa: libero.se

Alla dessa beslut..

Jag har bara sneglat på Idol till och från ikväll, jag och J har nämligen försökt fatta lite viktiga beslut gällande bland annat tv, telefoni osv till huset. Nu har vi beställt ett paket från Canal Digital med de flesta tv-kanalerna, leveranstiden ligger på en vecka - men det passar oss alldeles utmärkt eftersom vi lär ha lite annat att stå i de första dagarna än tv-tittande..

Vi har också bestämt oss för att installera ett larm i huset, nu återstår bara lite detaljplanering sen kommer vi att bo tryggt! Vi anlitar nog Sector Alarm, det känns bra med gratis utryckning plus att de har ett fint utbud med tillval av olika slag.

Klockan är inte så mycket, men vi hade faktiskt tänkt gå och lägga oss nu. Det är en minst sagt STOR dag imorgon! Först arbetar jag 7-10, efter lunch beger vi oss till banken där vi möter upp mäklare + säljare. :) Under eftermiddagen och kvällen ska vi köra lite flyttlådor samt visa upp huset för nyfikna anhöriga. Åh, jag längtar så!

Ta hand om er så länge,
KRAM!

Min värsta mardröm.

Ja, det här är verkligen en sann mardröm. Vi lever i totalt kaos för tillfället.. Imorse kunde jag inte hitta min hårborste, igår kväll var det laddaren till kameran som försvunnit bland alla lådor och påsar. Jag blir tokig. Imorgon får vi nycklarna till huset och det ska bli så underbart! Jag längtar till ordning och reda!

Nu börjar Idol och jag ska försöka att VILA resten av kvällen, idag har min kropp strejkat rejält men jag var tvungen att köra på på jobbet i alla fall. Blä. Nu var även dagens gnäll avklarat, så skönt! ;)

17 goda (?) tips vid foglossning

Under det senaste BM-besöket fick jag en lista på lite tips och råd vid foglossning som jag tänkte dela med mig av.

* Undvik rörelser som gör ont.
* Vid alla rörelser du gör måste du tänka på att hålla ihop knäna t.ex när du reser dig upp.
* Lägg och sätt dig på rätt sätt. (+ en ingående instruktion..)
* Skaffa ett stödjande bälte.
* Vagga som en anka när du går.
* Undvik tunga lyft. Undvik att bära överhuvudtaget.
* Sitt aldrig i djupa soffor eller stolar.
* Ha en kudde mellan knäna när du ligger på sidan.
* Sitt alltid ner när du tar på dig byxor, strumpor och skor.
* Knip i bäckenbotten upprepade gånger under dagen.
* Gå med korta steg.
* Du får inte vrida kroppen med fötterna fast i golvet. "Trippa" runt när du vänder dig.
* Undvik trappor.
* Om du måste gå i trappor, gå som ett barn och sätt båda fötterna på samma trappsteg.
* Undvik långa promenader. MAX 30 minuter!
* Korsa inte benen när du sitter.
* Använd skor som sitter stadigt på foten, inga klackar eller träskor.

Jag tycker att den här listan känns ganska omöjlig att leva efter, i alla fall om man ska följa varenda punkt stenhårt. Jag är gravid - inte invalid! :) Men jag kanske borde bli lite bättre på att följa dessa råd, för om några veckor kanske läget är helt annorlunda..

Godbitar från Asos Maternity

Det vankas festligheter av olika dess slag framöver, allt från barndop till födelsedagsfirande samt jul- och nyår! Jag har haft lite huvudbry över klädval inför kommande fester och tillställningar, men det känns som Asos mamma-avdelning kan rädda några kniviga situationer faktiskt:)


Jag vann, jag vann, jag vann!!

Ååh kära nån, jag har vunnit en tävling hos Engla! En superfin bokhylla till lilltjejens rum! Jag är helt överlycklig! Jag som aldrig brukar vinna någonting.. Jo förresten, jag vann ett par trosor för typ ett år sedan och blev helt salig för det lilla - förstå min chock och förvåning när jag nu har turen att vinna något så här STORT!

TACK Engla! Oj, vilken måndag det här blev!! :)

Home alone

Just nu ligger jag i soffan och kombinerar bloggläsande med tv-tittande, har precis kommit hem från jobbet.. Usch så tråkigt det är att komma hem till en helt tom och mörk lägenhet! J och Enzo är hos svärfar och co på middag. Det är visst ett ordentligt gäng som samlats där, så det svider lite extra att inte vara med på plats:( Jag börjar jobba imorgon bitti kl.7 så jag måste komma i säng tidigt.. Vi får väl se när älsklingarna kommer hem, men då sover jag nog sedan länge!

Jag vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med i någon timme till, kanske titta på filmen som går på femman - Red Eye. Men det är visst en thriller så det är inte säkert att jag vågar titta nu när jag är själv, haha.

Jag tvivlar på att jag hinner blogga något mer under helgen pga allt jobb, men hoppas ni får en riktigt skoj helg (helst utan en massa arbete) så hörs vi igen på måndag!
KRAM!

Lillstumpan då..

Igår kände jag för första gången att lilltjejen hade hicka! Det var ett återkommande litet dunk på ett och samma ställe och det höll på bra länge! Häftigt att hon märks av mer och mer hela tiden, vi börjar liksom lära känna varann på allvar redan nu.. Hon är en riktig liten nattuggla, vilket jag verkligen hoppas att hon vill ändra på rätt snart utanför magen;)

Nej nu är det hög tid att traska iväg till jobbet!
Ha en härlig torsdag!
KRAM

Lunch, bankmöte, fika, snabbvisit och väntan på middag

Så har min dag idag hittills sett ut.

Älskling kom hem tidigare från jobbet pga bankmötet kl.13. Han var så pass tidig att vi hann luncha tillsammans på thairestaurangen - mysigt! Vi satt och pratade bort tiden så vi fick skynda till banken, vi hann dock dit i god tid ändå:) Träffade vår nya kontaktperson (handläggare?) på banken och gick igenom alla papper och beslut kring husköpet. Nästa vecka är det dags att slutföra affären..

Efter mötet gick vi till Violen för en fika och för att gå igenom allting som beslutades på mötet. Det är så mycket som händer just nu så det känns jätteviktigt att hänga med ordentligt.. Ordning och reda, planering och struktur är ord vi verkligen försöker leva efter just nu (trots rådande flyttkaos)!

Vi åkte hem för att hämta upp lilleman, sedan svängde vi förbi Mellösa för att hälsa på lilla farmor en stund. Mamma var där för att hjälpa till med lite ärenden så det var trevligt att träffa henne i samma veva! Då farmor hade tid för fotvård ganska snart efter vi kom så blev besöket inte så långvarigt, men det är alltid skoj att ses!

Just nu ligger jag i soffan och vilar efter att ha sorterat en massa gamla tidningar sittandes i en väldigt obekväm ställning. Aj aj aj! Alla tidningar om bröllop, mat och att vänta barn ska följa med till huset, en del inredningstidningar också! Det blev dock en stor hög som ska få flytta ner till den så kallade miljöboden (lägenhetområdets sophus).

Snart är middagen färdig, älsklingen står nämligen i köket och lagar pannkakor! Det är inte ofta vi äter det, men oj så sugen jag har varit på det hela dagen! Mums!

Litet myggnät

Nu när vi vet att det bor en liten tjej i magen så har jag beställt det här underbara myggnätet från Tinkafu som jag velat ha till vagnen länge. Det finns nämligen både med små prins- och prinsesskronor på, så jag har bara väntat! Det vita, tråkiga som medföljde Bugaboon känns inte så jätteroligt i jämförelse;)  

Välkommen graviditetsvecka 26!

Barnet:
Ca 30 cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Den långa elastiska navelsträngen kan vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas ändå inte. I navelsträngen finns det 3 blodkärl. Det ena transporterar blod till barnet. De två andra för bort slaggprodukter från barnet.

Mamman:
Om du är ledsen, har lite för bråttom eller stressar märker ditt barn det eftersom barnet reagerar på de stresshormoner som din kropp producerar. Blir du skrämd av något kommer barnet att reagera på adrenalinet som förs ut i ditt blod. Alla dessa ämnen når barnet via blodcirkulationen runt moderkakan. Men det reagerar också på din glädje, när du trivs och mår bra. Endorfiner och andra ”måbra-substanser” når på samma sätt fram till barnet.
Källa: libero.se

Veckorna går så otroligt fort nu.. Det är mycket som händer på alla sätt och vis, jag hänger inte riktigt med!! Jag älskar att vara gravid och vill njuta så mycket det bara går av den här tiden - men just nu går det inte riktigt fullt ut. Jag har varit så trött sista tiden att jag knappt orkat med jobbet, någon fritid eller mig själv.. Den här veckan är tuffare än vanligt på jobbet och jag är redan helt slut - hur ska jag orka med de fyra dagarna som kommer?! Vi påbörjar dessutom flytten om en vecka! Hej och hå..

Jag har inte hunnit med bloggen sista tiden, men TACK för alla fina kommentarer om vår lilla tjej! Vi är så glada och framförallt förväntansfulla! 3D-ultraljudet var så häftigt, det är verkligen något jag rekommenderar! Jag har lagt in lilltjejen som bakgrundsbild på mobilen, så nu kan jag titta på henne när som helst. Underbart! :)

Låt mig få presentera..

vår underbara lilla tös.

För tillfället väger hon ca 800g och är 25cm lång, med 154 hjärtslag i minuten. Hon har gott om fostervatten att plaska runt i och verkar väldigt nöjd i största allmänhet. :)


Du är så söt, vårt lilla mirakel. Mamma och pappa älskar dig så!

Stackars lilla älskling

Min lilla gubbe har blivit getingstucken i ena tassen.. Mitt mammahjärta gör så ont! Jag avskyr verkligen när han inte mår bra.. Just nu ligger han helt utslagen i mitt knä, sover tungt och verkar visserligen rätt nöjd - men förut hade han det riktigt jobbigt. Usch och fy. Nu ska vi förflytta oss till soffan och bara mysa..


Minihjärtat på sin 2-års dag, den 13 mars.

Härliga fredag!

Jag har på känn att det här kommer att bli en jättebra dag! Dessutom är jag ledig idag:) Jag vaknade vid sju och lyckades inte somna om, så jag och lilleman har legat och morgonmyst i några timmar. Magen har givetvis också varit med på ett hörn och bebis har buffat rejält emellanåt. Härligt!

Jag och Enzo (älskling jobbar) ska till Mellösa en sväng idag. Jag ska passa på att umgås lite med kära mamma som är ensam hemma, samt låna bilen. Batteriet i vår bil har nämligen dött, så det blir till att köpa ett nytt.. Lagom kul utgift nu när jag hellre vill lägga pengarna på saker till huset!

I eftermiddag ska jag till Hälleforsnäs för att träffa moster och Anna-Kristina som är hos mormor och morfar på besök. Det ska bli så roligt att ses igen, men det blir tyvärr inte alltid lika ofta och länge som man skulle önska!

Framåt kvällen ska jag och älskling ha mysmiddag följt av ett biobesök. Vi har förköpt biljetter till Flickan som lekte med elden, som har premiär ikväll. Filmen är ju ganska lång, drygt 2 timmar - så efteråt är det faktiskt läggdags, trots fredag + ledig helg. Imorgon bitti åker vi ju till Stockholm på 3D-UL!!

Hej på dig vecka 25!

Barnet:
Ca 800 gram och 24 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

Mamman:
En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektioner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de flesta gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.
Källa: libero.se

Älskade bebis, på lördag ska vi äntligen få se dig på nära håll igen.. Mamma och pappa är så nyfikna på vem du är!

Lite nytt på husfronten

Nästa onsdag har vi ett inbokat möte med banken, då ska vi skriva under allt som vi redan pratat om kring huslånet. Räntan har visst gått ner ytterligare sedan vårt senaste besök på banken, vilket kommer att ge oss några kronor extra i plånboken - fram tills räntorna höjs igen dvs:)

Onsdagen efter, den 30:e alltså, så får vi nycklarna till huset! Vi ska möta säljarna på banken för det sista fixet med överföring av pengar och dylikt - sen är det bara vårt! Så märklig känsla! På kvällen så hade vi tänkt vara i huset och pyssla med lite montering av lagerhyllor osv i källaren, så att det är klart inför de stora flyttdagarna som kommer att ske 3-4 oktober! Torsdag- och fredagkvällen kommer nog bestå av att köra flyttlådor så det bara är stora saker kvar till helgen då vi har flytthjälp.

Åh, nu är det inte långt kvar!!

I'm back!

Äntligen har vårt internet hoppat igång igen! Det är jag så himla glad för!

Lånad dator..

Vårt internet hemma i lägenheten har gett upp, så nu passar jag på att låna Frans dator.. :)

Håret blev rätt mörkt och skiftar lite i rött - men det känns ganska bra så här lagom till hösten!

Dagen idag bestod av jobb fram till 16 och sedan åkte vi raka spåret hit till Nyköping. Emma och Frans fikade när vi kom, men vi satte ganska snart igång med monteringen av alla IKEA-möbler Frans köpte häromdagen. Är vi inte väldigt, väldigt snälla som åker hela vägen hit för att montera? Haha. Vilket lördagsnöje:) Det är dock väldigt roligt att hjälpa till och snyggt blir det! Det är dessutom trevligt att umgås lite med Emma medans killarna försöker klura ut de värsta bitarna ute i köket, vi håller oss därifrån i nuläget då ingen lyssnar på oss i alla fall, haha. Jag måste säga att jag är rätt imponerad av oss alla fyra, det har inte kommit några svordomar alls - trots att vi hållt på sedan kl.17!

Jag vet inte riktigt när vi blir klara här, lagom till midnatt kanske.. Har en känsla av det inte blir några problem att somna ikväll! Imorgon ska jag luncha med Helene och Lisa, det blir mysigt!

Hoppas ni har en härlig helg allihop!
Kram kram!

För tillfället

sitter jag med två förpackningar färg i håret. :) Nu hoppas jag bara på ett bra resultat! "Ljust guldbrunt" ska det visst bli, så vi hoppas på det. Just nu ser jag ut som en morot i skallen..

Jag slutade jobbet kl.10 och har sedan dess legat och vilat. Det är inte alls roligt att behöva ta det så här lugnt, men jag känner ju att besvären blir lindrigare ju mer jag vilar.. Så ja, det är väl bara att lyssna på kroppen helt enkelt!

När älsklingen kommer hem från jobbet ska vi över till svärmor en sväng då hon behövde hjälp med lite saker. Vi ska även hämta vår lilla beställning från Ikea då. Monica var nämligen där igår så vi passade på att be henne köpa lite saker vi kommer att behöva i huset ganska omgående. Bland annat lagerhyllor till källaren och klädställningar för tillfällig förvaring av skjortor och klänningar. Vi måste nämligen göra iordning garderoberna innan de kan användas, så både inredning och färg dit ska införskaffas så småningom.. Det lär råda klädkaos ett tag med andra ord, med kläder huller om buller i diverse lådor och kassar. Blä. Jag som vill ha allting perfekt direkt. :)

Annars blir kvällen lugn då jag ska upp tidigt. Imorgon ska jag jobba 8-16, efteråt bär det nog av till Nyköping för ett besök hos Frans! På söndag ska jag träffa Hellie och Lisa!

BM-besöket

Allt gick finemang igår! Vår tidigare barnmorska har slutat och börjat i Katrineholm istället så den vi hade igår kommer vi att ha framöver. Hon var verkligen jätterar och härlig, så det känns faktiskt bättre än tidigare! :)

Magen mättes och det togs både blodtryck, blodprov och urinprov, allt såg bra ut. Jag ska dock börja äta en vitamintablett och en järntablett (Niferex) om dagen, så nu hoppas jag bara på att magen inte börjar strejka som den visst kan göra av järnpreparat!

Symfys-fundus måttet var 21. Jag var egentligen en vecka tidig med besöket (v23+1), de brukar vanligtvis vilja att man kommer v.24+0 egentligen men det fungerade inte med mitt jobbschema.. Barnmorskan trodde dock att SF-måttet skulle vara helt normalt vid den tiden nästa vecka.

Jag har gått upp ca 3kg sedan inskrivningen hos barnmorskan, men innan dess vet jag att jag hade gått upp knappt 3kg - så 6 stadiga kilo har jag gått upp hittills!

Vi fick lyssna på det underbara lilla hjärtat också. Förra gången var det 140 slag i minuten men igår låg det på 145. Vi är så nyfikna på vems lilla hjärta det är som slår så fint.. Nästa lördag får vi förhoppningsvis veta lite mer! Är du en liten pojke eller flicka?

Jag fick dessutom lite tips och råd kring foglossningen och även förslag på arbetsställningar som kan funka lite bättre på jobbet. Det börjar bli tungt..

Nästa BM-besök har vi den 19 oktober. Det känns långt bort.. Vi spelade in bebis hjärslag så vi har i alla fall något att lyssna på när vi längtar lite extra. Snart har vi fler bilder och dessutom en film också! Åh, det är så spännande!
Någon av er läsare som gjort ett 3D/4D-UL som har lust att berätta lite om era erfarenheter? :)

Ledigt idag

Idag är jag ledig från jobbet! Jag har försökt att inte planera för mycket då min kropp verkligen inte har varit samarbetsvillig under veckan, jag behöver vila.. Antar att det är foglossning jag känner av.. Skit också. Helgens monsterpass hjälpte väl inte direkt, att dessutom bara ha en dag ledig efteråt är inte tillräckligt på långa vägar. Jag måste verkligen börja lyssna på kroppen bättre och ta mig tid till att vila så fort tillfälle ges istället för att bara köra på..!

Idag ska vi till barnmorskan igen, det ska bli spännande! Jag har inte vägt mig på flera veckor, så det ska bli intressant att se hur mycket jag gått upp hittills. Har lite frågor och funderingar som jag ska ta upp till diskussion också. Jag hoppas bara att den här barnmorskan är bra, vi ska inte ha vår "vanliga" idag.. Jag gillar henne så jag hoppas att bytet bara är tillfälligt!

I eftermiddag ska vi förmodligen svänga förbi farmor en stund, nu är det väldigt längesen jag träffade henne så det ser jag fram emot! Sen blir det nog lugnt resten av kvällen då jag ska upp 05.30 imorgon.. Hade tänkt simma ikväll men det får jag tyvärr lov att skippa.

Ny graviditetsvecka igen! Hej v. 24!


Barnet:

Ca 27cm och 700 gr. Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar barnet allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men det har börjat blinka med ögonlocken. Barnets hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl. Innerörat och därmed förmågan att känna balans är fullt utvecklat. Barnet kan nu känna skillnad på upp och ner. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats. Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt.

Mamman:
Det blir allt mer påtagligt att du snart skall bli mamma. Många planerar och förbereder sig mer aktivt för barnets ankomst. Är det en pojke eller en flicka? Vilka namn tycker ni om? Hur kommer ert barn att se ut, kommer det att ha hår på huvudet, vem kommer det att likna? Är det en lugn eller en aktiv krabat som växer i din mage? Barnet fyller ut livmodern allt mer. Kanske kan du få tag om en liten fot när barnet trycker ut den från insidan? Stryker du med handen längs barnet på magens utsida kanske det svarar dig genom att stanna upp och komma till ro om det tidigare varit aktivt eller vaket. Sover barnet kanske det svarar genom att röra sig eller ge dig en spark tillbaka.
Källa: libero.se

Det är dags för måndagsmys!

Eftersom jag jobbade i helgen så har jag och J inte hunnit umgås så mycket, så trots att det är en helt vanlig måndag hade vi tänkt mysa till det med en massa tända ljus, film + morötter med dipp (min nya last!). Sen ska vi nog se på Roast på Berns, om jag nu orkar hålla mig vaken till dess. Till middag delade vi förresten på en pizza, inte alls fy skam! ;)

Imorgon är det dags för jobb igen, men det vill jag helst inte tänka på nu! Jag blir så uppstressad av tanken på att klockan ska ringa 05:30..

Ha en härlig kväll!
Kram!

Just nu..

Jag har haft medarbetarsamtal med min chef under förmiddagen. Det var så trevligt, vi satt bra länge och pratade - en hel del utöver min arbetsinsats diskuterades också så klart:) Hon skrev även under papperna som ska in till Försäkringskassan, så småningom ska jag ansöka om havandeskapspenning.. Hoppas det fungerar att jobba till november åtminstone!

Efter mötet gick jag förbi apoteket och köpte ett par stödstrumpor. Imorgon blir det invigning! Hoppas det kan hjälpa lite mot svullna ben och framförallt fötter! Mina fötter brukar vara så svullna på kvällarna efter jag jobbat på dagen..

När jag var på väg hemåt blev jag sugen på att klippa mig så jag svängde in på drop in-salongen, nu är topparna fräscha igen! Jag ska tona eller färga håret nu i veckan hade jag tänkt, jag är så trött på min nuvarande hårfärg som är både urtvättad och solblekt. Lagom till hösten hade jag tänkt bli lite, lite mörkare!


Nu ligger jag i soffan med datorn i knät och njuter av att ha resten av dagen helt ledig. Bebis håller mig sällskap med mycket action i magen:) Lilleman har slocknat nere vid mina fötter och jag funderar faktiskt på att ta en liten tupplur jag också!

Morgontrött

Jag sitter här och äter min frukost. Har precis varit ute på morgonrundan med Enzo, men han har krupit ner under täcket med pappa igen.. Myspys. Jag ska alldeles strax till jobbet, dagens pass slutar inte förrän 21 ikväll. Det ska nog gå bra, mycket hänger ju faktiskt på inställningen! :)

Ikväll kommer mamma och pappa samt Monica och Lars hem från sina semestrar! Det ska bli härligt att träffa alla igen! (Får dock bli efter helgen..)

I natt är första natten som jag drömt om bebis riktigt ordentligt för första gången. Väldigt tidigt i graviditeten drömde jag lite grann, men bara som små glimtar - nu kändes det som drömmen var jättelång! Det var en alldeles perfekt liten bebis, men det konstiga var att direkt efter förlossningen så ilade jag till jobbet så det var älsklingen som fick stanna kvar på BB.. Jag mötte upp dem hemma efter mitt jobbpass var slut, haha. I drömmen kallade bebis vid ett namn vi inte ens tänkt på tidigare, måste diskutera det med J sen:)

Ha nu en riktigt bra helg allihop!
KRAM!

Jag är med och tävlar!


Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med:)

Motionera mera!

Igår kväll svängde jag förbi simhallen för några längder.. Eftersom jag inte simmat något hittills under hela graviditeten så visste jag inte riktigt hur pass mycket jag vågade ta ut mig. Jag simmade nog lite för mycket kan jag konstatera så här i efterhand, men skönt var det! Jag ska försöka ta mig tid till att simma en gång i veckan (fler gånger än så funkar nog aldrig med jobbschemat) utöver mina dagliga promenader. Även om kroppen inte riktigt vill samarbeta till 100% hela tiden så tycker jag att det är så skönt att röra på mig, i min egen takt så klart:) Det är tyvärr slut på långa, raska promenader då det känns som att kroppen mest tar stryk av det i nuläget, men i vinter hoppas jag på rejäla promenader med både hund och barnvagn istället! Så småningom hade jag eventuellt tänkt börja träna på Nautilus, men det får bli betydligt längre fram - i april kanske!

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund och bläddra i nya Mama som kom igår! Jag har börjat prenumerera på den nu, lite tidigt kan tyckas - men det är den tidningen känns mest aktuell och lockande just nu.

                                                                                                                                                               

TACK för era värmande ord kring inlägget längre ner. Jag känner mig så lyckligt lottad som har vänner (och helt okända!) som bryr sig, engagerar sig och bara är allmänt rara och förtjusande! Stort tack!

Vecka 23 är här


Nu rullar veckorna på i en himla fart!

Barnet:
Vikt ca 600 gr och cirka 22 cm lång. Huvudets diameter är mellan 50-60 mm. Lårbenet ungefär 4 cm. Hudens pigment bildas. Barnet gör andningsrörelser och lungorna bildar lungblåsor. De är fyllda med fostervatten ända fram till födseln då det pressas ut när barnets bröstkorg kläms ihop i förlossningskanalen precis i födelseögonblicket.

Mamman:
Det är mer vanligt mot graviditetens sista veckor men en del kvinnor upplever redan nu hur livmodern av och till drar ihop sig. Dessa sammandragningar ses som ett tecken på att livmodern tränar sig inför det riktiga stora förlossningsarbetet. Samtidigt förbättras också blodcirkulationen till moderkakan vilket är gynnsamt för barnet. Du får lättare den här typen av sammandragningar om du varit extra aktiv. Det är inte farligt för barnet som ligger väl skyddad inne i livmodern. Du kan fortfarande motionera men lyssna på kroppen och ta fler vilopauser om sammandragningarna är besvärande.
Källa: libero.se

Det här hade kunnat vara den bästa dagen någonsin.

Men vi har haft en ganska tung kväll. 1 september 2009 var nämligen den beräknade dagen för födseln av vår första bebis.. 25 januari gick den drömmen förlorad.

Just då, dagarna kring det hände, var det det enda vi kunde tänka på och prata om - men allt eftersom tiden gick så blev det mer och mer verkligt. Konstigt nog sjönk det in ganska fort. Jag och J mådde givetvis otroligt dåligt över detta. Vi var båda hemma från jobbet en tid för att bara rå om varandra och läka.

Jag har valt att inte prata om den förlusten och sorgen så mycket. Jag har inte riktigt vetat hur jag skulle kunna få fram orden till någon som inte var med just då. Det har fått stanna hos familjen och enstaka vänner. Det har varit enklast så. Märkligt egentligen då jag är väldigt öppen och pratsam som person i vanliga fall, men det var annorlunda med det här. Så smärtsamt och tungt.

Att inte skriva om det här på bloggen kändes mest naturligt eftersom vi inte hade berättat för så många om den glada nyheten - att vi skulle få en bebis. Att sedan helt plötsligt behöva gå ut med sorgen och då ha en massa nyfikna personer som nosade runt kändes otänkbart. Speciellt med tanke på mitt yrke.. Jag önskar fortfarande att mina brukare inte får reda på det, det skulle vara otroligt jobbigt att få höra det om och om igen - det räcker med mina egna tankar och känslor kring det hela.

Nu när jag skrivit det här så känner jag mig lättad. Ärlig på något sätt. Ärlig och rak mot mig själv kanske.. Jag tänker ofta och länge på den lilla krabaten vi aldrig får lära känna. Att få höra att det var "naturens gång" kändes inte direkt som någon tröst men samtidigt så hjälpte det oss nog att försöka tänka så.

Att jag lyckades bli gravid igen så pass snabbt gjorde oss så lyckliga. Att vara gravid är något utöver det vanliga och jag kände mig så tom när jag inte var det längre. Saknaden var så stor.. Jag älskar att vara gravid. Den här gången har vi kommit en bra bit längre på väg och jag hoppas verkligen att allting går vägen!

Det som hände oss och vår första bebis, är någonting som finns med i vårt bagage. Det finns där i vår historia och har format oss, vår relation och kärleken till vår kommande bebis. Den här bloggen handlar om mitt liv, denna text hör därför hemma här mer än någonting annat. Jag hoppas bara att ni läsare vet bättre än att småprata, skvallra och såra.. Jag vet inte vilka alla ni som läser är, men det gör mig inget alls - det hade förmodligen varit svårare att publicera det här inlägget då. För jag tror att det är rejält många anonyma i min närhet som läser, som hemskt nog älskar att gotta sig i andras olycka. Ärligt talat så orkar jag inte bry mig, jag har lättat på mitt hjärta för min egen skull. För att kunna gå vidare och blicka framåt men samtidigt kunna minnas och glädjas åt det lilla mirakel vi skapade.

Tack till er som stöttat, sörjt med oss och muntrat upp oss! Ni är guld värda.

1 september

Det brukar innebära höst. Inte just idag dock - solen skiner och det är fortfarande jättevarmt!! Jag är glad att september är här.. Jag känner ingen ångest alls att lämna sommaren bakom mig, allt jag har framför mig får mig bara att längta. Det finns ju så mycket att längta till! Fantastiskt! 

Förresten, jag sov uruselt i natt. TRE gånger vaknade jag av sendrag i den vänstra vaden.. Hallå, en gång hade väl ändå räckt? Jag måste ju få sova om jag ska orka med den här jobbveckan..! Förhoppningsvis slipper jag sånt i natt. Det lär inte vara några problem att komma till ro i alla fall, jag är helt slut!

Nu har vi precis ätit middag här hemma. Snart kommer Frans på besök, sen ska vi försöka orka med lite flyttpackning.. Hoppas ni har haft en bra dag!
RSS 2.0