Tummen upp!

När vi kom till förlossningen så pirrade det rejält i både min och älsklingens mage! Tänk, om några veckor är vi där igen - och då är det "på riktigt". Det är så stort!

Först fick vi sitta vid en CTG-apparat, det var häftigt att få höra lillans hjärtslag samtidigt som vi såg hur kurvan förändrades allt eftersom hon rörde på sig osv. Efter 45 min kom en väldigt trevlig överläkare in, han kollade hur kurvan såg ut (allt verkade i sin ordning) och sa att vi skulle göra ett UL för att göra en viktuppskattning och kolla flödet i navelsträngen.

UL-undersökningen pågick i ca 45 minuter, han var jättenoga med allt han undersökte och förklarade allting väl. Han lugnade oss ganska omedelbart bara genom sin kunnighet. Han undersökte hjärtat, lungorna och hjärnan noga, mätte flödet i navelsträngen, kollade moderkakan, gjorde en viktuppskattning (hon väger ca 1490g vilket är precis enligt kurvan) och kollade igenom hela henne från topp till tå. Hon rörde på sig som aldrig förr under båda undersökningarna och läkaren lyckades fånga en bild när hon gör tummen upp! Kanske signalerade hon att allt är OK för att lugna mamma och pappa som varit lite oroliga? :)

Efter vårt UL så gick vi igenom alla resultat samt pratade lite om graviditeten i övrigt. Jag tog upp mina problem med foglossning, ischias och "låsningarna" i ryggslutet. Han klämde och kände lite grann och gav mig sedan ett läkarintyg för sjukskrivning på 50% som gäller from idag tills jag går på havandeskapspenningen den 7 november. Skönt! Jag måste inse att det inte fungerar att jobba 100% längre, så är det bara..

Vi kände oss så lugna och trygga efteråt. Vi fick dessutom med oss massor av bilder hem, läkaren var väldigt generös och skrev ut många fina bilder på vår prinsessa! Han önskade oss också välkomna åter i januari;)

Nu har vi hämtat upp Enzo i Mellösa och hade tänkt lägga oss med detsamma. Älsklingen har flyttstädat hela dagen och jag har arbetat, vi är båda helt slutkörda - den här kvällen var rätt påfrestande också med en del blandade känslor.. Oro, glädje, nervositet osv.. Nu kan vi dock fortsätta njuta av graviditeten i lugn och ro!


Lillstumpan ger oss tummen upp:)


4 Kommentarer


Publicerat av: Malin S

Underbart att allt är bra!!!

Kramar.

2009-10-20 | 22:42:17

URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/

Publicerat av: Kajsa

Vad skönt att allt är som det ska! Hur trivs ni i huset? Det ser jättefint ut! Puss

2009-10-21 | 14:52:25

URL: http://kajsasofia.blogspot.com

Publicerat av: Fru Evelina

puh, vad skönt att allt var bra med lilltjejen!!kramar

2009-10-21 | 20:48:49

URL: http://happilyeverafter.se

Publicerat av: Fru Evelina

vad fin din mage är!!vad skönt att ni kollades upp ordentligt och att det inte var nåt som var fel! lilltjejen var kanske bara lite trött just den dagen hihi!kramar!

2009-10-22 | 08:47:16

URL: http://happilyeverafter.seKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0