Hej graviditetsvecka 31!

Barnet: Är 39 cm långt och väger 1.6 kg. Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om det finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången.

Mamman: Om din graviditet är normal och du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar det vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor kan fortsätta att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller deltid. Det gäller också om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser.

Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tungt, fördela vikten mellan båda dina händer så att du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.
Källa: libero.se

Egna anteckningar: Jag går på min havandeskapspenning (och blir därmed ledig heltid) den 7 november, men är fortsatt sjukskriven 50% fram till det. Sjukgymnast har min BM tagit kontakt med, så jag väntar på att få komma ner på undersökning/möte!


2 Kommentarer


Publicerat av: Sofia

men jäklar Cicci vad fort det går! :D

Tiden flyger bara iväg, inte alls långt kvar nu ju! kan tänka mig er längtan :)Ta hand om dig o magen!

Kramkram

2009-10-29 | 21:53:02

URL: http://sofiaalfredsson.blogg.se/

Publicerat av: h

tack gumman! det var såååå kul! du måste hänga med ngn gång i vår!!! ses om några timmar, yeyeyeye! love ya h

2009-10-30 | 10:01:59Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0