10 veckor kvar

Tänk, idag går vi in i vecka 30. Tio veckor återstår, då hoppas vi på att få möta vår älskade dotter (vi vill möta dig snarast möjligt, så dra helst inte ut på tiden alltför mycket:)). Tiden bara rusar iväg, jag tyckte inte att det var alls längesedan stickan gav oss det glädjande beskedet! Nu har nedräkningen och äventyret verkligen börjat..


Barnet: 38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.

Mamman: Kanske känner du att barnet hickar? Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Det är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.
Källa: libero.se


2 Kommentarer


Publicerat av: camilla

Rackarns! 10 veckor är ju ingenting ju. Va häftigt! Skönt att allt stod rätt till! Puss&kram

2009-10-21 | 22:03:03

URL: http://igotstripes.blogg.se/

Publicerat av: Tanja Paronen

Hallå! Vet inte om du kommer ihåg mig så... men tänkte iaf att jag skulle säga grattis till graviditeten! Såg att ni köpt hus oxå... vart ligger det? jättefint såg det ut å va. Min pojkvän har oxå köpt hus, fast ett radhus, som vi ska flytta in till i december. I can't wait!!! Det fick bli ett radhus så länge, tills jag är färdigutbildad. har ett jobb och en inkomst. DÅ ska vi köpa vårat drömhus!!! :D lycka till med förlossning och så! //Tanja

2009-10-22 | 13:52:47

URL: http://tanjawijola.blogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0