Inte bara julafton som firas..

Idag firar vi så klart JUL, men också att vi går in i en ny graviditetsvecka! Vecka 39. Nu är det banne mig inte lång tid kvar! Det verkar ju dessutom som att lillan slipper fylla år på självaste julafton, vilken lättnad. ;)

Barnet: Vid den här tiden brukar det vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då det tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Sover du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer att nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur det sjunker ner i bäckenet.

Mamman: Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur en förlossning kan starta. Många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du mer inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig ny energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter i gång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Antagligen är det en drift vi bär med oss. Vi “boar” och ser om vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.
Källa: libero.se


5 Kommentarer


Publicerat av: Sara - Mamma till Nova

Håller tummarna. :)

Godjul, och gott Nytt år. :D

2009-12-24 | 11:55:56

URL: http://metrobloggen.se/grodan09

Publicerat av: Therese

kul nu närmar det sig verkligen :) antar att du längtar? Hoppas ni har en jättefin julafton, kramar

2009-12-24 | 20:39:54

URL: http://theperfectwife.blogg.se/

Publicerat av: Ka

fin bogg

&& god jul !:)

2009-12-24 | 20:51:58

URL: http://priiinah.blogg.se/

Publicerat av: Boris

Din blogg äääärrr bääästt!

kan it sluta läsa den!

2009-12-24 | 21:09:15

URL: http://boriiisjeliiic.blogg.se/

Publicerat av: Florentina

söt blogg :)

2009-12-24 | 21:22:00

URL: http://florraya.blogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0