Idag går vi in i vecka 40!


Bara S E X dagar kvar till BF. Så här såg magen ut för några kvällar sedan..

Igår kväll ringde hemtelefonen och jag blev så glatt överraskad! Det var nämligen "C" som deltog i föräldrautbildningen samtidigt som oss! Vi pratade i en timme om allt möjligt - men främst om graviditeten och stundande förlossning så klart;) Det hade inte blivit någon bebis där heller än, och jag som var SÅ säker på att hon skulle föda först av oss alla!

Detta står om vecka 40 på libero.se..
Barnet: Ca 50-52 cm och 3.5-4 kg. Barnet fyller ut hela din mage. Allt är klart. Förlossningen närmar sig, kanske har du redan fött? Förvärkarna påverkar livmoderhalsen att mjukas upp och kortas av. Ändå är det inte konstigt om du får vänta ytterligare en vecka eller två på ditt barn. Glöm inte att det är helt normalt att passera utsatt datum för förlossningen. Det allra bästa för både dig och barnet är att kroppen hinner mogna fullt ut innan de första värkarna kommer. Livmodertappen skall mjukas upp och dina bäckenfogar hinner också mjukna lite till. 92 procent av alla barn som föds i Sverige gör det mellan vecka 37 och 42. Cirka 4 procent föds före vecka 38. Även om det kan kännas hopplöst tungt att passera sitt förlossningsdatum kan det vara en tröst att veta att 90 procent av allt kvinnor som passerar vecka 40 har fött sitt barn innan vecka 42 är över. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Antagligen beror det på att nivåerna av hormonet prostaglandin ökar och påverkar tarmen att tömma sig, något som är helt ändamålsenligt inför förlossningen.

Mamman: När förlossningen väl startar kommer du att förbruka ungefär 500 kalorier i timmen. Det är ett maratonlopp att föda barn och det är en bra tanke att du skall förbereda dig för ett sådant. Vila mycket, ät bra och lagra kolhydrater så kommer du att orka bättre. Förbered dig väl och kom ihåg att din kropp är skapt för att föda, bara du låter den. Möt den första värken med mod, tillit och fokusera på din uppgift. Du har något stort och överväldigande att se fram emot. Att föda är en sak. Men det är först efteråt, när barnet äntligen finns hos er, som det riktigt stora äventyret börjar. Nu är ni mamma och pappa!
Lycka till!
Källa: libero.se


4 Kommentarer


Publicerat av: Sofie wahl

Gott nytt år Cicci! Jag följer spänt bloggen nu när dagarna drar ihopps sig!! 27 vart de visst inte, men kanske 8 jan, samma dag som Jens födelsedag ;) Jag håller alla tummmar nu! Sköt om dig! KRAM

2009-12-31 | 14:08:22

Publicerat av: C

Gott nytt år!! Hoppas ni får en fin kväll! Jag ska bara vara hemma och äta gott. Såå trött. Inte mkt sömn inatt. Du och jag verkar ha väldigt liknande tillstånd nu såhär nära bf :-)Håller tummarna för dig med! :-)Kramar C!

2009-12-31 | 15:04:54

URL: http://cblog.blogg.se/

Publicerat av: Anonym

kommer sakna dig detta nyår gumman! buhuuu.. nästa firar vi igen, lite lugnare puckar då kanske:) puss hellie

2009-12-31 | 16:53:05

Publicerat av: Rozaleen

Hihi, förlåt sötnos! ;)Åh, vackraste magen! Spännande att hon kan komma när som helst nu! Så himla kul! :)

Kramar

2010-01-06 | 18:53:49

URL: http://totalflopp.blogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0