Hej vecka 36!

Barnet: Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg. Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet. Hjärnans slutliga mognad inträffar vid denna tid och en färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.

Mamman: Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler. Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.
Källa: libero.se

Då kameran är på vift så lägger upp ytterligare ett foto från fotograferingen med Emelie istället:) Magen är dock betydligt större nu - vid fototillfället var jag i vecka 30.


7 Kommentarer


Publicerat av: Freja

Jag tror inte att jag kommer lyckas så bra. Jag är ju inte Blondinbella.. Jag har heller inte massa barn..Det enda jag har är en asbra blogg som alla borde läsa.=)Men visst vore det kul OM folk faktiskt ville börja skänka?Söt mage du har!!

2009-12-02 | 20:31:41

URL: http://stockholmsfreja.blogg.se/

Publicerat av: malin berglöv

Så fin bild på din familj :)Min sambo är albin ( abbe ) blomberg :) Ehm, ja jag såg att du hade noterat den andra. ;) hoppas jag har rätt.! hihi.. Kramar

2009-12-02 | 21:10:30

URL: http://pamaalni.blogspot.com

Publicerat av: Dorothea - Tvillingmamma & Gravid

Hej. Ja vis

Ja visst är det så. Förstår att det känns nära nu, hhiihi.

Hoppas ni inte behöver vänta allt för länge ;)Vi har en systemkamera jag fick av min morfar med en hel del olika objektiv till (original, zoom, vidvinkel) sen har vi en extern blixt. Och lite annat mojs, haha.

Kan skriva ner allt om du är intresserad?, men ja.. en systemkamera kort sagt.

Det blir OTROLIG skillnad på en vanlig digitalkamera och en systemkamera. Det är verkligen ett hett tips innan lillan kommer =)

Kram

2009-12-02 | 22:08:55

URL: http://theans.blogg.se/

Publicerat av: Matilda

hihi, tänkte mest att det vore kul! =) eller nyårafton ;) Vi får väl vänta och se, inte så lång tid kvar ju! spännande! Så fina bilder på din blogg också... pusss

2009-12-02 | 22:44:47

URL: http://tildizz.blogg.se/

Publicerat av: Anonym

så söta ni r gumman! puss h

2009-12-03 | 08:29:15

Publicerat av: Anonym

fin bild :)

2009-12-06 | 16:39:43

Publicerat av: Jossi

åh vilken vacker bild :)

2009-12-11 | 11:57:48

URL: http://josefineaspeteg.webblogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0