Föräldrautbildning, del 3.

Ytterligare ett par anslöt sig till gruppen idag, även de har BF den 6 januari - så nu är vi tre par som beräknas föda den dagen (alla har dessutom valt att föda på MSK). De andra har BF 4 och 12 januari, så vi alla ligger ganska tätt. Spännande!

Idag hade vi psykoprofylax-delen. Vi gick igenom andningsteknik, målbilder, avslappning och massage. Killarna fick simulera en värk genom att nypa oss på insidan av låret och så skulle vi andas igenom värken och smärtan. Det gick rätt bra faktiskt, J kunde tydligen inte se på mig att det gjorde ont men det gjorde det verkligen! Efteråt "belönades" jag med en kort massage från huvud ner till anklarna. Jätteskönt och avslappnande. Nu ska vi öva, öva och öva på detta - förhoppningsvis får vi användning av tekniken vid förlossningen:)

Idag var det två barnmorskor som höll i utbildningen, "vår" barnmorska samt den vanliga som brukar hålla i kursen. Det var lika trevligt som alltid, de är så duktiga!

Vid fikat så pratade vi blivande mammor om våra krämpor och om vi börjat känna av några förändringar än. Några bebisar har fixerat sig (vår lilltjej bland annat) medan en snurrar runt som en vilde i magen fortfarande. Vi alla har börjat känna av sammandragningar och förvärkar mer eller mindre - det var så spännande att prata om allt sånt. TÄNK att det snart är dags! Undra vilka som blir först ut..

När vi skulle säga hejdå så kändes det lite konstigt, tänk om något par inte är med nästa vecka? Man vet ju aldrig.. Det skulle kännas lite snopet kom vi överens om, sista utbildningstillfället vill inte någon av oss missa!

0 Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0