Oj, redan halvtid!


Barnet:

Ditt lilla barn är ungefär 20 cm lång och väger runt 300 gram. Huvudets diameter är 43 mm. Hjärnan är inne i en intensiv utvecklingsperiod. Flera miljoner nervceller behövs för barnets motorik. Utvecklingen av nervbanorna resulterar i att barnet nu kan göra medvetna och mer koordinerade rörelser, som att suga på tummen och svälja fostervatten. Det är en medfödd reflex som är viktig för barnets överlevnad efter födelsen. Det övar sig inför den kommande amningen. Barnet simmar runt i nästan 1/2 liter fostervatten. Det sväljer hälften av denna mängd varje dygn och förnyar mängden genom att kissa ut det igen. Flera olika hudlager utvecklas och barnets hud tjocknar. Fosterfettet skyddar huden mot skavsår och hudsprickor. Barnets hjärta slår med mellan 110-160 slag i minuten.

Mamman:

Du har nu kommit precis halvvägs i din graviditet. Livmoderns övre kant når till naveln. Är du trött kan en förklaring vara järnbrist. De flesta gravida behöver någon form av järntillskott från mitten av sin graviditet. Du har ökat din blodvolym med nästan 50%. Dessutom är det allt större barnets järnbehov mer påtagligt under den andra hälften av graviditeten. Rådgör med din barnmorska.
Källa: libero.se


5 Kommentarer


Publicerat av: Sofia

men åh vad fin du är! vad spännande! redan halva tiden :)jaa, det är 3 veckor kvar tills skolan börjar, så det passar bra med lite ledigt!fast jag har hoppat in extra i helgen som kommer, så vi kanske ses på jobbet nästa vecka :)Ta hand om dig!

Kram

2009-08-12 | 16:09:30

URL: http://sofiaalfredsson.blogg.se/

Publicerat av: Soili

Oj, vad tiden går. Magen har verkligen växt sedan vi sågs. Du är så fin så! Kram från moster

2009-08-13 | 08:02:42

Publicerat av: Sofie

Oo va fin din mage är!! Va mysigt de ser ut! Hoppas att ni mår bra allihoppa! kram

2009-08-13 | 08:04:49

URL: http://sofiewahl.blogg.se/

Publicerat av: Malla

Hej, kikar in, grattis till graviditeten :)

Min är snaaaart över!

ha det gott

/Malla

2009-08-13 | 22:05:16

URL: http://monstermalla.blogspot.com

Publicerat av: Jenny

Vackra du! :-) Vad magen växer! :-) Helt fantastiskt.. LÄngtar så innerligt till mitt körkort så att jag kan se till så att vi håller en bättre kontakt för tycker verkligen det är skandal att vi inte lyckas ses annat än på begravningar och studenter.. :) Kram på dig kussen och klappa maggen från mig! :P

2009-08-14 | 19:33:28

URL: http://babylycka.blogg.se/Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0